Interviews

Hieronder een verzameling van diverse interviews die ik door de jaren heen heb gedaan.

Gert Jan Bestebreurtje

Na zes jaar te hebben gewerkt voor veilinghuis Beijers en antiquariaat Forum, begon Gert Jan Bestebreurtje met zijn vrouw Wilma in 1981 een eigen antiquariaat.

Eric Corton

Eric Corton is een bekende Nederlandse zanger, acteur, presentator en diskjockey. In 2015 heb ik hem geïnterviewd voor het magazine Catawiki. Hij was jurylid bij ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ en al jaren de vaste voiceover op 3FM, waar hij ook nauw betrokken was bij Serious Request. Bovendien is hij bekend van het radioprogramma ‘Met het Oog op Morgen’. Daar was hij sinds maart 2015 de vaste presentator op de dinsdagavond. Ook was hij medepresentator van ‘De Nieuws BV’, het actualiteitenprogramma op NPO Radio 1.

Tony Curtis

In 2007 heb ik voor het Boekwinkeltjes Magazine, geheel onverwacht, de Amerikaanse acteur Tony Curtis mogen interviewen. Hierin sprak hij onder meer over zijn jeugd, (zijn) kunst en literatuur.

Bob de Graaf

Bob de Graaf was een antiquaar en uitgever. In 2007 heb ik hem gesproken over zijn carrière en zijn antiquariaat in Amsterdam. Hij zat al meer dan een halve eeuw in het vak. Zijn eerste kennismaking met het antiquariaat was bij het Internationaal Antiquariaat van Menno Hertzberger, waar hij ook zijn vrouw Emmy ontmoette. Met haar begon hij in 1959 zijn antiquariaat De Graaf Antiquarian Booksellers, dat wereldwijd een grote reputatie geniet. 

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg is een van Nederlands meest succesvolle schrijvers. Veel van zijn werk is onderscheiden, onder meer met de Anton Wachterprijs (voor Blauwe maandagen) en de Libris Literatuurprijs (Tirza). Grunberg woont en werkt veelal in het buitenland en reist veel. Hij onderhoudt actief een blog op zijn site (www.arnongrunberg.com) en kent nog steeds een enorme literaire productie. Een interview met misschien wel ’s lands beste schrijver over zijn literaire voorkeuren, de charme van Duitstalig-België en muziek.

Maarten ’t Hart

Maarten ’t Hart is een bekende Nederlandse schrijver en gedragsbioloog. In 2007 heb ik hem geïnterviewd voor het Boekwinkeltjes Magazine waar ik met hem sprak over literatuur, muziek en geloof.

Gerrit Komrij

In 2006 heb ik Gerrit Komrij geïnterviewd voor Boekwinkeltjes Magazine waar hij sprak over de boekenmarkt, boeken kopen via internet, zijn voorkeur voor Portugal en over de Lofprijs die hij destijds in ontvangst mocht nemen.

Marente de Moor

Marente de Moor is een Nederlandse schrijfster en columniste. In 2013 heb ik haar geïnterviewd over haar boek Roundhaytuinscène.

Ab van der Steur

Ab van der Steur was een historicus, antiquaar, publicist en kleermaker. In 2008 heb ik hem over zijn antiquariaat geïnterviewd.

Louis Putman

In 2007 heb ik Louis Putman geïnterviewd, een van de meest markante antiquaren die Nederland rijk is. Hij was een Nederlands antiquaar, boekenverzamelaar en auteur.