Villa Veritas

Villa Veritas is een karakteristiek en stijlvol appartementencomplex met zes ruime woningen. Het is gelegen in Zuidhorn, dat per trein vijf minuten van Groningen ligt. Op het terrein is plaats voor 12 auto’s en het hoofdgebouw is omzoomd door een grote tuin, die bestaat uit onder meer een groot gazon met hoge bomen, waaronder veel fruitbomen. De tuin biedt een gedeelde, zonnige ruimte met fruit- en hoge bomen voor schaduw. Een met wilde wingerd begroeide muur biedt privacy, terwijl de tuin zelf bewust wild wordt gehouden met regelmatig maaien.

Met het NS-station, winkels en scholen op loopafstand, biedt deze locatie de bewoners veel leefgenot en praktisch gemak qua nabije voorzieningen. In het levendige winkelcentrum van Zuidhorn zijn drie supermarkten te vinden en het nabijgelegen park herbergt vrij rondlopende hooglanders. Op slechts enkele minuten lopen via de Hoofdstraat bereik je het hart van het dorp. Ontdek alles wat Zuidhorn te bieden heeft op http://www.welkominzuidhorn.nl/.

Veritas werd in 2008 gerealiseerd met een statige neoclassicistische buitenkant en een robuust natuurlijk interieur. De gevel van dit pand draagt betekenisvolle symboliek. Aan de achterzijde toont een intrigerende zonnewijzer de wintertijd. Het pand wordt gedragen door twaalf pilaren en de gevel volgt de harmonie van de Gulden Snede. Het gebouw is opmerkelijk verdeeld in tien meter brede vleugels en een vijf meter breed middenstuk.

De hoofdingang maakt indruk met antieke dubbele Engelse kloosterdeuren en prachtig gebrandschilderde glas-in-loodramen. Een imposante plafondschildering, ‘De menselijke illusie’, bevat rijke symboliek, van religieuze verwijzingen tot DNA-structuren. Op de eerste etage bevindt zich een kleine minibieb waar iedere bewoner gebruik van kan maken.

Meer lezen en zien? Bezoek de site van Villa Veritas!