Cultureel ondernemen

De Alkenaer

Onderdeel van mijn missie is het bevorderen van verwondering en zelfstandig, kritisch denken. Het stimuleren van debat over maatschappelijke betrokkenheid en actief burgerschap in tijden van grote veranderingen. Er is zoveel gaande in de wereld en ook in eigen land volgen de ontwikkelingen elkaar snel op.

De samenstelling van de Tweede Kamer laat al zien hoe verdeeld we naar de wereld kijken. Voor veel mensen is het lastig overzicht te houden over alle maatschappelijke en geopolitieke ontwikkelingen. Waar moet je beginnen met de overload aan informatie die voortdurend op je afkomt? Hoe ervaar je een zinvol bestaan in een snel veranderende wereld?

Ik heb uiteraard ook niet de antwoorden hierop, maar willen graag stof tot nadenken, tot vragen en verwonderen aanleveren. Dat willen wij proberen te verwezenlijken door bij te dragen aan een bijzonder project: De Alkenaer, een cultureel podium, leescafé en antiquariaat dat in zijn nieuwe vorm in 2024 de deuren opent.

De Alkenaer biedt ruimte en aandacht voor liefhebbers van de politieke dialoog, kunst, cultuur en literatuur. Als vervanging van wegvallende en aanvulling op nieuwe initiatieven en locaties van de laatste jaren in Alkmaar.

Waar de winkel eerst alleen een thuis was voor meer dan 100.000 (unieke) boeken, wordt nu aangebouwd om ook andere activiteiten mogelijk te maken. En daarmee ook landelijk impact te maken, o.a. via digitale kanalen.

Lees hier meer.