Profiel

Er wordt weleens gezegd dat om antiquaar te worden, je eerst in iets moet mislukken. Zo belandde menig eeuwig student of docent uiteindelijk in de boeken. En ik ook, als gesjeesd theoloog en classicus. Ik stopte wegens gezondheidsredenen in 2004 met mijn studies en begon een eigen bedrijf in antiquarische boeken en tekstproducties. Later breidde zich dat uit tot uitgeverij en communicatiebureau Stip Media.

Los hiervan ben ik maatschappelijk actief. Ik zet me via stichting Share2day in voor armoedebestrijding en met de stichting Zeldzaam Ziek vraag ik aandacht voor een gelijke behandeling van mensen met een zeldzame of chronische aandoening. Ook ben ik voorzitter van armoedecoalitie De Koepel.

Boeken zijn mijn passie. In 2002 werkte ik als student in de mooiste winkel die ik me kon voorstellen, antiquariaat De Alkenaer in Alkmaar. Omringd door kasten en stapels vol boeken die evenzovele vensters op de wereld boden. Mooie gesprekken met klanten op weg naar hun vaak ongezochte vondst en de hele dag muziek. Ik vond het magisch. Mijn droom was altijd De Alkenaer over te nemen en uit te bouwen tot een culturele ontmoetingsplek. In 2021 kocht ik het pand aan en begon de verbouwing. We hopen eind 2023 in de nieuwe opzet te openen. Een jongensdroom die uitkomt!