Verwacht in De Alkenaer: Maarten van Rossem en Tegenlicht Meet-up

Ondanks de huidige verbouwingswerkzaamheden organiseert Podium De Alkenaer de komende weken toch nog de nodige activiteiten. Twee highlights zijn de Tegenlicht Meet-up van 9 november en het interview met Maarten van Rossem op 16 november.

De verbouwingswerkzaamheden van de Alkenaer zullen naar verwachting in het voorjaar van 2024 afgerond kunnen worden, maar ook tot die tijd gebeurt er al het nodige en staan er verschillende bijeenkomsten op het programma die de moeite waard zijn om bij te wonen.

De Tegenlicht Meet-up van 9 november heeft als thema Verbindende Vertellers ‘op zoek naar zingeving’. Sprekers tijdens de bijeenkomst zijn: Lou Niestadt (schrijver van o.a. Pockets vol met Joy en Less is Luxe), Emma Hafkamp (GZ-psycholoog, coach, yogatherapeut en host van de podcast Lichter leven), Sefanja Brons (jongerenwerker bij Youth for Christ Nederland), Brian de Hond (co-founder van Stichting Levensportret).

De Tegenlicht Meet-up wordt georganiseerd in samenwerking met Bureau Stennis en Bibliotheek Kennemerwaard als het derde en laatste van de drie stadsgesprekken in het kader van ‘Alkmaar Ontzet 450 Jaar’. De bijeenkomst vindt plaats op 9 november van 19:30 – 22:00 uur.

Op 16 november zal Maarten van Rossem in De Alkenaer te gast zijn voor een interview tijdens welke hij historische en actuele maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties zal analyseren en bespreken, met de hem kenmerkende onderkoelde humor en enorme feitenkennis.

Maarten van Rossem is, na Ilja Leonard Pfeijffer en Adriaan van Dis, de derde publicist die aan het woord zal komen in de reeks ‘Verhalen van de Victorie‘ in het kader van ‘450 jaar Alkmaars Ontzet‘.

Andere activiteiten die de komende tijd nog zijn bij te wonen in De Alkenaer zijn onder andere:

Voor meer informatie, zie de website van De Alkenaer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *