Geslaagde bijeenkomsten in De Alkenaer

De afgelopen maand werden er door Cultuurpodium De Alkenaer verschillende activiteiten georganiseerd die niet alleen goed bezocht werden, maar blijkens de reacties ook zeer werden gewaardeerd.

Zo was op donderdag 16 november Maarten van Rossem te gast om tijdens een openbaar interview historische en actuele maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties te analyseren en bespreken, met de hem kenmerkende onderkoelde humor en enorme feitenkennis.

Het werd een zeer geslaagde en drukbezochte bijeenkomst waarbij het publiek blijk gaf van grote betrokkenheid door het stellen van tal van vragen.

Maarten van Rossem was, na Ilja Leonard Pfeijffer en Adriaan van Dis, de derde publicist die aan het woord kwam in de reeks ‘Verhalen van de Victorie‘ in het kader van ‘450 jaar Alkmaars Ontzet‘.

Het vierluik ‘Verhalen van de Victorie‘ zal op 17 december worden afgesloten met schrijver/historica Annejet van der Zijl. Als laatste deelnemer van dit project komt zij op zondag 17 december naar De Alkenaer. Ze zal dan ingaan op de thema’s van dit speciale herdenkingsjaar, de 4 V’s. Oftewel Vrijheid, Verdraagzaamheid, Verscheidenheid en Verbondenheid. Waarden die vandaag de dag van nog even groot belang zijn als destijds, de dag waarop de Spanjaarden de aftocht bliezen. Deze vier thema’s sluiten naadloos aan bij boeken van Van der Zijl en zullen een leidraad bieden voor haar interview. Het belooft een interessante middag te worden en een mooie afsluiting van ‘Verhalen van de Victorie‘.

Op 9 november vond er – eveneens in het kader van Alkmaar Ontzet 450 jaar – in De Alkenaer een Tegenlicht Meet-up plaats met als thema ‘Verbindende Vertellers “op zoek naar zingeving”‘. Sprekers tijdens de bijeenkomst waren: Lou Niestadt (schrijver van o.a. Pockets vol met Joy en Less is Luxe), Emma Hafkamp (GZ-psycholoog, coach, yogatherapeut en host van de podcast Lichter leven), Sefanja Brons (jongerenwerker bij Youth for Christ Nederland), Brian de Hond (co-founder van Stichting Levensportret).

Deze inspirerende Tegenlicht Meet-up, die genoeg stof tot nadenken bood, werd georganiseerd in samenwerking met Bureau Stennis en Bibliotheek Kennemerwaard als het derde en laatste van de drie stadsgesprekken in het kader van ‘Alkmaar Ontzet 450 Jaar’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *