Bijeenkomst met Ilja Leonard Pfeijffer in De Alkenaer groot succes

Op 17 september was Ilja Leonard Pfeijffer te gast bij De Alkenaer. In het kader van de serie Verhalen van de Victorie was hij na Adriaan van Dis de tweede schrijver die in gesprek ging over zijn eigen werk en thema’s die samenhangen met 450 jaar Alkmaars Ontzet.

Ruim honderd bezoekers hoorden hoe Pfeijffer inging op drie thema’s naar aanleiding van zijn recent verschenen boek Alkibiades. Pfeijffer gaf uitleg over de historische achtergrond van het boek en de historische persoon van Alkibiades zelf. Ook gaf hij zijn visie op wat de thematiek van het boek in de huidige tijd betekent. Na de pauze was er gelegenheid voor vragen, wat leidde tot een levendige dialoog tussen schrijver en publiek.

De Eerste Bergensche Boekhandel was aanwezig met een stand, waar Pfeijffer ter afsluiting zijn boeken signeerde. Twee pianistes gaven de bijeenkomst een passende muzikale omlijsting. 

In het kader van de serie Verhalen van de Victorie zullen nog twee bijeenkomsten volgen: op 16 november zal Maarten van Rossem in De Alkenaer te gast zijn en op 17 december zal Annejet van der Zijl als laatste deelnemer van het project in het kader van Alkmaar Ontzet 450 jaar ingaan op de thema’s van het herdenkingsjaar, de vier V’s: Vrijheid, Verdraagzaamheid, Verscheidenheid en Verbondenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *